DOMUZ GRİBİNE KARŞI SİRKE
Gülsan Gıda, grip ve soğuk algınlığının en sık görüldüğü kış aylarında, özellikle son zamanlarda “Domuz Gribi” tehlikesi için yararları saymakla bitmeyen bir gıda maddesi olan üzüm ve elma sirkesini öneriyor. Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu “Yüksek tansiyonla savaşta iyi gelir. Sebze ve meyveler; mikroplarından arındırılmak için sirkeli su ile yıkanmalı ayrıca gripten kurtulmak için de önlem olarak Boğaz ağrılarında sirkeyle gargara yapılmalıdır" diyor. Güldüoğlu, sirkenin özellikle ateş düşürücü özelliği, öksürük ve soğuk algınlıkların giderilmesinde kullanılması, boğaz ağrılarında sirke ile gargara yapılmasını ve yorgunluk için yatmadan önce sirkeli su içilmesinin eskiden beri uygulanan belli başlı yöntemlerden olduğunu da ekliyor.
Yorumlar