MARGARİN, CİPS YERKEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN!
Genetiği Değiştirilmiş Organizmaların (GDO) kullanımı son günlerin en popüler tartışma konusu. GDO'lu ürünlerinin ithalatının serbest bırakılmasının ardından kafam iyice karışmış durumda. "Acaba yediğimiz domates, biber veya diğer sebzelerde GDO kullanılmış mıdır?" sorusu ister istemez aklımı çeliyor. İşin uzmanlarına göre ise, şu an hiçbir meyve ve sebzede, genetiği değiştirilmiş organizmalar kapsamında, kaçak üretim dışında üretim yapılmıyor. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mükerrem Kaya'nın bu konuda özellikleri anne ve babaları ilgilendiren önemli bir uyarısı var: "Margarin ve cips üretimlerine dikkati çekmek istiyorum. Bu ürünlerin üretiminde GDO'lu enzimler kullanılıyor. Bu ürünlerin fazla tüketimini tavsiye etmiyoruz. "
Yorumlar