UN KURABİYESİ
Şimdi de sıra un kurabiyesinde. Un kurabiyesini bizimkiler çok seviyor. Ama nedense şimdiye kadar çok başarılı sonuçlar elde edemedim. Ya çok kuru oldu, ya gereğinden fazla kızardı ya da un kurabiyesinden ziyade 'odun kurabiyesi'ne benzedi:)) Ama bugün tatlı modunda olduğum için yılmadım ve tekrar denedim. Ve 'eğer kötü olursa, boşuna çöpe gitmesin' diye malzemenin yarısını kullandım. Neyse ki, hiç de fena olmadı. Çocuklar çok beğendi, şimdi birazdan çay demleyip yanında kurabiye ve kekle kendimize ziyafet çekeceğiz! Ama önce tarif:
MALZEME:
-1 paket margarin
-1 çay bardağı pudra şekeri
-7 çay bardağı un
-Yarım paket kabartma tozu
YAPILIŞI:
Un, pudra şekeri ve margarini derin bir kap içerisine alarak iyice yoğur. Kabartma tozunu kat. Malzemeler iyice karıştıktan sonra yumuşak bir hamur elde edince uzun bir parmak kalınlığında şeritle halinde yuvarlayın. Daha sona 5 cm çapında kes. Kestikten sonra üzerine bir çatalın sırtıyla şekil ver. Fırın tepsisinin dibini çok az yağla veya evde yağlı kağıdınız varsa direkt tepsi boyutunda keserek onu sarın. Böylece tepsiniz kirlenmez, size de sonra iş çıkmaz! Hazırladığınız kurabiyeleri aralıklı dizdikten sonra 150 derece fırında 12-15 dakika kadar pişirin. Pişince hemen çıkarın, fırında kalırsa kuruyabilir. Çıkardıktan sonra üzerine bolca pudra şekeri dökün. Şimdi servise hazırdır... Afiyet olsun!
MALZEME:
-1 paket margarin
-1 çay bardağı pudra şekeri
-7 çay bardağı un
-Yarım paket kabartma tozu
YAPILIŞI:
Un, pudra şekeri ve margarini derin bir kap içerisine alarak iyice yoğur. Kabartma tozunu kat. Malzemeler iyice karıştıktan sonra yumuşak bir hamur elde edince uzun bir parmak kalınlığında şeritle halinde yuvarlayın. Daha sona 5 cm çapında kes. Kestikten sonra üzerine bir çatalın sırtıyla şekil ver. Fırın tepsisinin dibini çok az yağla veya evde yağlı kağıdınız varsa direkt tepsi boyutunda keserek onu sarın. Böylece tepsiniz kirlenmez, size de sonra iş çıkmaz! Hazırladığınız kurabiyeleri aralıklı dizdikten sonra 150 derece fırında 12-15 dakika kadar pişirin. Pişince hemen çıkarın, fırında kalırsa kuruyabilir. Çıkardıktan sonra üzerine bolca pudra şekeri dökün. Şimdi servise hazırdır... Afiyet olsun!
Yorumlar