KAKAOLU KEK TARİFİ
Sıcağı sıcağına iki tatlı tarifimi paylaşmak istiyorum. Malum bugün İstanbul'da berbat bir hava vardı. Kasvetli, yağmurlu ve fırtınalı bir havada dışarı çıkmak yerine evde kalıp şöyle çayın yanında çocuklarla beraber yiyebileceğimiz bir şeyler yapayım dedim. Ve attım kendimi mutfağa!..Önce kakaolu kek yaptım. İşte tarifi:
MALZEME:
-3 yumurta
-Yarım paket margarin veya tereyağı
-1.5 su bardağı toz şeker
-3 su bardağı un
-1 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı kakao
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Önce yumurta ve şekeri mikserle çırpıyorsunuz. Margarin yerine tereyağı koyarsanız kekiniz daha lezzetli ve yumuşak oluyor. Margarin koyacaksanız da önceden buzdolabından çıkarın, oda sıcaklığında yumuşasın. "Yok tereyağı yemiyorum" diyorsanız, kasedeki kahvaltılık margarinleri öneririm. Daha yumuşak oluyor. Eğer tamamen katı yağ kullanmıyorsanız o zaman yarım su bardağı kadar sıvıyağ tercih edebilirsiniz. Neyse yağı da koyduktan sonra karıştırmaya devam edin. Daha sonra diğer malzemeleri unu ve sütü koyun karıştırın. Vanilya ve kabartma tozunu en son koyun, ki kekiniz daha iyi kabarsın. Kek kalıbını yağladıktan sonra malzemenin yarısını kalıba boşaltın. Geri kalan yarısına 2 kaşık kakao ilave ederek tekrar karıştırın ve kalıba dökün. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirip afiyetle yiyin!
Yorumlar