TAVUKLU BÖREK TARİFİ
Yaz geldi, incelmekten bahsederken şimdi nereden çıktı bu börek tarifi demeyin! Malum önümüz yaz ama okulların kapanmasına da çok az bir süre kaldı. Çocukların sınav telaşıyla koşuşturmaktan çağıramadığınız arkadaşınızı, akrabanızı davet etmenin zamanı geliyor. O yüzden benden söylemesi, defterinize not edin! İnanın bana, misafirleriniz çok beğenecek.
MALZEMELER: 5 yufka, 1 adet tavuk göğsü, domates, biber, soğan, tuz, karabiber, 4 yumurta, yarım su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı süt.
YAPILIŞI:Önce tavuğu haşlayıp, soğuyunca didikleyin. Soğanı ince ince kıyıp bir tavada kavur. Daha sonra biber ve dometesi ekleyip karıştır. En son tavuk etini de katıp iyice harmanla. En son tuz, karabiber veya arzu edersiniz kırmızı pul biberini koyun. Böreğin içini hazırladıktan yufkaların arasına dökmek için süt, 4 yumurta ve yarım su bardağı sıvı yağı karıştırın. Daha sonra dibini yağladığınız tepsiye birer birer yufkaları dizin. Aralarını hazırladığınız yumurta, yağ ve süt karışımı ile ıslatın. Ortasına tavuk içini yayın. Yufkaları kapattıktan sonra en son üzerine yumurta sarısını sürüp 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
MALZEMELER: 5 yufka, 1 adet tavuk göğsü, domates, biber, soğan, tuz, karabiber, 4 yumurta, yarım su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı süt.
YAPILIŞI:Önce tavuğu haşlayıp, soğuyunca didikleyin. Soğanı ince ince kıyıp bir tavada kavur. Daha sonra biber ve dometesi ekleyip karıştır. En son tavuk etini de katıp iyice harmanla. En son tuz, karabiber veya arzu edersiniz kırmızı pul biberini koyun. Böreğin içini hazırladıktan yufkaların arasına dökmek için süt, 4 yumurta ve yarım su bardağı sıvı yağı karıştırın. Daha sonra dibini yağladığınız tepsiye birer birer yufkaları dizin. Aralarını hazırladığınız yumurta, yağ ve süt karışımı ile ıslatın. Ortasına tavuk içini yayın. Yufkaları kapattıktan sonra en son üzerine yumurta sarısını sürüp 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Yorumlar