ZEYTİNYAĞLI YAPRAK DOLMASI
Görümcem Dilek'in (gerçi görümce lafından hiç hoşlanmıyorum!), kısaca bizim Diloş'un zeytinyağlı yaprak dolması çok güzel olur. Deneyin, siz de hak vereceksiniz. Özellikle içini çok kuru sevmiyorsanız, tavsiye ederim.
MALZEME: 2 su bardağı pirinç, 3-4 adet kuru soğan, 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık, 2 çorba kaşığı kuş üzümü, 1 çorba kaşığı toz şeker, 1 demet maydanoz, 1 demet dereotu, 1 demet nane, 1.5 çay bardağı zeytinyağı, 1 limon, tuz, karabiber ve tarçın
YAPILIŞI: Pirinci sıcak suda ıslat. Soğanları doğra, fıstıkla kavur. Üzerine pirinci at, kavur. Pirincin üzerini geçecek kadar su koyup pişir. Diğer kalan malzemeleri, maydanoz, dereotu ve naneyi ince ince kıyıp pişen pirincin içine ilave et. Dolmanın iç malzemesini hazırlayıp sarma işlemini bitirdikten sonra tencereye dolmalarının üzerini en fazla bir parmak kadar geçecek kadar sıcak su ilave et. Ağır ateşte yarım saat kadar pişir.
MALZEME: 2 su bardağı pirinç, 3-4 adet kuru soğan, 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık, 2 çorba kaşığı kuş üzümü, 1 çorba kaşığı toz şeker, 1 demet maydanoz, 1 demet dereotu, 1 demet nane, 1.5 çay bardağı zeytinyağı, 1 limon, tuz, karabiber ve tarçın
YAPILIŞI: Pirinci sıcak suda ıslat. Soğanları doğra, fıstıkla kavur. Üzerine pirinci at, kavur. Pirincin üzerini geçecek kadar su koyup pişir. Diğer kalan malzemeleri, maydanoz, dereotu ve naneyi ince ince kıyıp pişen pirincin içine ilave et. Dolmanın iç malzemesini hazırlayıp sarma işlemini bitirdikten sonra tencereye dolmalarının üzerini en fazla bir parmak kadar geçecek kadar sıcak su ilave et. Ağır ateşte yarım saat kadar pişir.
Yorumlar