MANTARLI TAVUK SOTE
MALZEMELER: 500-600 gram kuşbaşı doğranmış tavuk eti, 500 gram mantar, 3-4 adet sivri biber, 2 adet domates, 1 adet kuru soğan, 2-3 diş sarmısak, 1 kaşık salça, 1 tatlı kaşığı köri, tuz, sıvıyağ, malzemelerin üzerini bir parmak geçecek kadar su.
YAPILIŞI: Önce mantarı limonlu suda yıkayıp ince ince dilimledikten sonra yağsız tavada suyunu salıp, çekene kadar pişirin. Yayvan bir tencerede soğanı yağda kavurun, ardından kuşbaşı doğranmış tavuk etini ilave edin. Sivri biberi ve küçük küçük doğranmış domatesi tencerenin içine koyun. Ardından mantarı, köriyi, tuzu ve sarmısağı ilave edin. Salçayı da sıcak suyla sulandırıp bütün malzemelerin üzerine dökün. Yemeğin üzerini bir parmak geçecek kadar su ilavesi yaptıktan sonra ağır ateşte 35-40 dakika kadar pişirin.
Daha sonra da yanına pilav yapıp afiyetle bir güzel yiyin!
YAPILIŞI: Önce mantarı limonlu suda yıkayıp ince ince dilimledikten sonra yağsız tavada suyunu salıp, çekene kadar pişirin. Yayvan bir tencerede soğanı yağda kavurun, ardından kuşbaşı doğranmış tavuk etini ilave edin. Sivri biberi ve küçük küçük doğranmış domatesi tencerenin içine koyun. Ardından mantarı, köriyi, tuzu ve sarmısağı ilave edin. Salçayı da sıcak suyla sulandırıp bütün malzemelerin üzerine dökün. Yemeğin üzerini bir parmak geçecek kadar su ilavesi yaptıktan sonra ağır ateşte 35-40 dakika kadar pişirin.
Daha sonra da yanına pilav yapıp afiyetle bir güzel yiyin!
Yorumlar