EGE BÖLGESİNİN ŞİFALI OTU DENİZ BÖRÜLCESİ
Deniz börülcesini geniş bir sebze yıkama kabına koyup bol suyla yıkayın. En son yıkama suyuna ise birkaç damla sirke koyup sirkeli suda yarım saat bekletin. Mikroplardan arınması için bunu bütün sebzelere uygulamakta yarar var.
Geniş bir tencereye su koyun. Su kaynadıktan sonra temizlenmiş börülceleri 10-15 dakika börülceler yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan börülceleri süzüp bol soğuk sudan geçirin.
En zor tarafı da temizlenmesi. Sert kısımlarından tutarak yeşil bölümlerini bir tabağa sıyırın. Geriye balık kılçığına benzer gövdesi kalıyor. Benden tavsiye tek başınıza temizlemeyin, sonunda sıkılıp pes edebilirsiniz. Gerçi bugün ben tek başıma temizledim ama eşimin kulaklarını bayağı bir çınlattım:)) Ne de olsa başıma deniz börülcesi işini o sardı!
Yorumlar