AZERBAYCAN'IN BAŞKENTİ BAKÜ



14-17 Mart 2014 tarihleri arasında CEV DenizBank Voleybol Şampiyonlar Ligi Kadınlar Final maçı nedeniyle Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gittik. Bu Bakü'ye ikinci gidişimdi. İlkinde kısa bir şehir turu yapmıştık. Bu sefer şehri biraz daha yakından tanıma fırsatım oldu. Şehir gökdelenleri ve geniş bulvarları ile çok şık bir görümüne sahip. Otelimiz Fairmont Hotel de şehrin en lüks otellerinden birisiydi. Otelin camından baktığınızda özellikle geceleri şehrin ışıl ışıl görüntüsü görülmeye değerdi.


Şehrin biraz tarihçesi hakkında bilgi vermek istiyorum. Bakü, Kafkaslar'ın en büyük şehri. Hazar Denizi'ne de kıyısı olan Bakü, bölgenin en kozmopolit şehri olarak biliniyor. Aynı zamanda dünyada en hızlı şekilde değişen, Doğu ve Batı'yı sorunsuzca harmarlayan şehirlerden birisi.
 Dünyanın en minik kitaplarının bulunduğu kütüphane

GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER
Bakü, Türkiye dışında belki de dünya üzerinde kendinizi evinizde hissedeceğiniz nadir şehirlerden birisi. Tarihi eskilere dayanan İçeri Şehir, Sovyetler Birliği'ne bağlıyken kurulan bölgeyi mutlaka görmelisiniz. UNESCO tarafından dünya mirası listesinde yer alan İçeri Şehir Bölgesi, Bakü tarihinin kalbi... Bölgeyi yürüyerek gezmeniz mümkün.

İçeri Şehir denilen Eski Şehir'den bir kesit  
ALIŞVERİŞ, NE ALINIR?
Bakü'de ve özellikle eski şehir denilen İçeri Şehir Bölgesii'nde çok sayıda turistik eşya satan dükkana rastlayabilirsiniz. Bölgeye özel mutlaka almalısınız diyebileceğim birşey ben keşfedemedim. Ama yine de dükkanlara bir göz atmakta yarar var.
 Azerbaycan'ın meşhur Kız Kulesi

Azerbaycan'da ünlü bir ressamın evi. Fırçası da kapıda!



Tavla şeklinde kapı
NE YENİR, NE İÇİLİR?
Türk mutfağına benzerlikler gösteriyor. Burada da dolma, pilav, kebap ve hamur işlerini bulabilirsiniz. Bu yemeklerin Azerbaycan'daki örneklerinden en büyük farkı kullanılan baharatlar. Kişniş, safran gibi baharatlar burada bolca kullanlıyor.

Bu da Azeri dili ile bir afiş

Yorumlar

Popüler Yayınlar