NAR EKŞİLİ, FISTIKLI KURABİYE TARİFİ
İçindekiler: 2 ½ bardak un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, ¼ çay kaşığı tuz, 6 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında, ¾ bardak toz şeker, 3 yemek kaşığı Kemal Kükrer Nar Ekşisi, 1 çay kaşığı saf vanilya ekstresi, ½ bardak kızarmış çam fıstığı ve pudra şekeri
Hazırlanışı: Fırını 190 derecede ısıtın, unu, kabartma tozunu ve tuzu beraberce eleyip bir kenara koyun. Tereyağını ve şekeri karıştırın, içine Kemal Kükrer Nar Ekşisi ve vanilyayı ekleyin. Tüm kuru malzemeleri üç seferde ıslatın, tamamen karışıncaya kadar orta hızda çırpın. Çam fıstıklarını ekleyin. İki 2 sıra halinde pişirme kağıtlarını yerleştirin, yemek kaşığı boyutundaki karışımı birbirinden 4 cm arayla kağıtların üzerine yerleştirin. Üzerine bolca pudra şekeri serpin. 10 dakika fırında bıraktıktan sonra, rengi altın sarısı olunca çıkarın. Birkaç dakika soğutun. Sonra da çay veya kahveyle birlikte afiyetle yiyin.
Yorumlar